ANIA STARMACH

Rabarbar pod kruszonką

4Ilość osób
45 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Rabarbar przykryty kołderką ze słodkiej kruszonki to doskonały pomysł na pyszny podwieczorek.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Nadzienie
  • 800 g rabarbaru
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu
  • Kruszonka
  • 150 g mąki
  • 100 g masła
  • 70 g cukru
  • 50 g mielonych migdałów (możesz zamienić na orzechy włoskie)

Jak przygotować?

  1. Nadzienie
  2. Rabarbar dokładnie umyj, odkrój zgrubiałe końcówki i liście, te nie będą Ci już potrzebne.

  3. Rabarbar pokrój w cienkie plastry, przełóż go na patelnię lub do rondla. Dodaj cukier, cynamon, cukier waniliowy.

  4. Smaż przez około 7–10 minut, aż kawałki rabarbaru „rozpadną się”.

  5. Kruszonka
  6. Wszystkie składniki kruszonki wymieszaj, powinna mieć konsystencję mokrego piasku.

  7. Rabarbar przełóż do żaroodpornej formy o wymiarach 16x16 cm, posyp go kruszonką.

  8. Piecz około 30–35 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...