Co kupić?
- 500 g czereśni bez pestek (lub innych owoców: malin, truskawek, borówek)
- 125 g mąki
- 100 g cukru
- 300 ml mleka
- 3 jajka
- masło do wysmarowania formy
- szczypta soli
- Dodatkowo
- cukier puder do posypania
Jak przygotować?
Jajka ubij rózgą lub widelcem na jajecznicę.
Zapiekaj około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Jedz na ciepło lub na zimno, przed podaniem możesz posypać deser cukrem pudrem.
Komentarze
Kinga
Moje z czereśniami i śliwką ?
Ulcia
Bardzo dobre, chociaż moje również wyszło gumowate jakby zakalec. Mam nadzieję, że tak miało być ;)
Kam
Moja wersja z malinami, morelami i śliwkami – pycha! Aniu chciałabym się upewnić co do konsystencji ciasta po upieczeniu, jaka powinna być? Moje wyszło gumowate i ciągnące jakby zakalec, część odłożyłam na kolejny dzień do lodówki, wówczas podane lekko schłodzone przypominało strukturą sernik na zimno – czy tak jest ok, czy powinnam je jednak dłużej trzymać w piekarniku? ;)
Magda
Pychaaaaa i szybciutkie w wykonaniu ???
Katarzyna
A czy z mrożonych owoców również wyjdzie? :)
Dorota
Konkurs Same Pyszności! Wariacja multiowocowa :) Pyszne! Dziękuję :)
Magdalena
Konkurs Same pyszności!
Mega pyszne, łatwe w przygotowaniu i smaczne :) polecam każdemu, można przebierać w owocach ;)
luca
KONKURS SAME PYSZNOŚCI
AniaZa
Czy do przepisu można użyć owoców mrożonych ?
natalka115
Bardzo pyszne i proste:) Ja zrobiłam z brzoskwiniami i gruszkami- wyszło super:)