ANIA STARMACH

Daktylowe kulki

6Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Chia

Zobacz szczegóły
Purella

Jagody goji

Zobacz szczegóły
Purella

Miechunka

Zobacz szczegóły
Purella

Babka płesznik 80% + babka jajowata 20%

Zobacz szczegóły
Purella

Morwa biała

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 1/2 szklanki orzechów nerkowca
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1/2 szklanki daktyli namoczonych we wrzątku
  • 1 łyżka nasion chia Purella
  • 1 łyżka jagód goji Purella
  • 1 łyżka miechunki Purella
  • 1 łyżka babki płesznik + babki jajowatej Purella
  • 1 łyżka suszonej morwy Purella
  • szczypta soli himalajskiej Purella
  • Do obtoczenia:
  • kakao Purella
  • nasiona chia Purella
  • babka płesznik + babka jajowata Purella
  • sezam

Jak przygotować?

  1. Orzechy zmiel bardzo drobno w blenderze lub młynku do kawy. Przesyp do miski.

  2. Dodaj nasiona chia, babkę płesznik + babkę jajowatą, sól himalajską. Posiekaj jagody goji, miechunkę i morwę. Dodaj do miski.

  3. Daktyle zmiksuj i dodaj do pozostałych składników.

  4. Masę wymieszaj, lep kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj w kakao, chia lub sezamie.

Ania Starmach

Szybka i zdrowa przekąska zaspokoi Twój apetyt na słodycze! :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...