ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Bardzo zielona sałatka

2Ilość osób
25 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Moringa

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 500 g szpinaku
  • 1 pęczek szparag
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 młoda cukinia
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka z cytryny
  • 1 łyżeczka moringi
  • szczypta soli himalajskiej

Jak przygotować?

  1. Od szparagów odetnij zgrubiałe końcówki, gotuj we wrzątku około 5 minut, pokrój na mniejsze części.

  2. Na patelni przysmaż posiekany czosnek, dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię, po chwili dodaj szpinak, smaż przez kilka minut, dopraw solą.

  3. Wymieszaj składniki sosu.

  4. Wyłóż wszystkie warzywa na talerz i polej je zielonym sosem.

Ania Starmach

Lekka i zdrowa sałatka na lunch lub podwieczorek!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...