ANIA STARMACH

Domowa granola

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszna i pełna witamin, zdrowa przekąska!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 4 łyżki rodzynek
  • 4 łyżki orzechów włoskich
  • 4 łyżki suszonej żurawiny
  • 4 łyżki orzechów łuskanych laskowych
  • 6 suszonych moreli
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • 0.5 łyżeczki mielonego imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej

Jak przygotować?

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 st. C.

  2. Orzechy i morele posiekaj, następnie wraz z pozostałymi składnikami wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie wymieszaj i równomiernie rozłóż.

  3. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły.

  4. Część granoli możesz zjeść od razu z jogurtem lub mlekiem, a pozostałą ilość przełóż do szczelnej puszki, przechowuj nie dłużej niż 2 tygodnie.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Wiktoria Poneta

zdecydowanie zbut duza temperatura, granola wyszla spalona i ma tez taki posmak :(

Parigio

Bo trzeba często mieszać podczas pieczenia. Ten przepis znam i stosuje już od wielu lat.

Trwa ładowanie...