ANIA STARMACH

Domowy, najlepszy budyń waniliowy

4Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Wegetariańskie
Ania Starmach

Przed Wami przepis na pyszny budyń waniliowy – zrobicie go raz-dwa!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 żółtka
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 500 ml mleka 3,2%
  • Laska wanilii
  • 50 g cukru

Jak przygotować?

  1. Mleko umieść w misie robota z funkcją gotowania, dodaj rozkrojoną laskę wanilii, mleko podgrzej do temperatury 100 stopni. Możesz podgrzać je również w garnku.

  2. Żółtka utrzyj z cukrem za pomocą trzepaczki.

  3. Dodaj mąkę i wymieszaj.

  4. Dolej do żółtek 100ml mleka i wymieszaj dokładnie.

  5. Budyń zagotuj w garnku lub misie robota z funkcją gotowania i poczekaj, aż uzyska odpowiednią konsystencję.

  6. Budyń smakuje najlepiej z dodatkiem domowej konfitury.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...