Co kupić?
- 300 g polędwicy z dorsza (możesz przygotować więcej jeśli chcesz, np. 400g)
- 400 g mrożonej marchewki z groszkiem (najpierw rozmrozić)
- 200 ml śmietanki kremówki 30%
- 160 g kaszy perłowej
- 1.5 szklanki wody
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Jak przygotować?
- DORSZ PIECZONY
Piekarnik nastaw na 180 stopni.
Rybę podziel na 2 kawałki, przełóż do naczynia żaroodpornego,
. Piecz około 20-25 minut.- MARCHEWKA Z GROSZKIEM
Marchewkę z groszkiem przełóż do rondla,
. Gotuj przez około 15 minut.- KASZA PERŁOWA
Zagotuj wodę i wrzuć do niej kaszę. Dodaj dużą szczyptę soli. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut.
Komentarze