Co kupić?
- Masa:
- 200 g mielonego sera
- 100 g serka mascarpone
- 300 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka jagód acai Purella
- Spód:
- 150 g herbatników
- 4 łyżki kruszonego kakao Purella
- 1 garść miechunki Purella
- 1 garść jagód goji Purella
Jak przygotować?
Śmietankę ubij na sztywno.
Ser biały wymieszaj z mascarpone i cukrem pudrem oraz jagodami acai.
Do sera dodaj 2/3 ubitej śmietanki i wymieszaj.
Herbatniki pokrusz, wymieszaj z kakao. "Spód" umieść na dnie szklanek.
Następnie nałóż warstwę serową i przykryj ją łyżką bitej śmietany.
Posyp wierzch serniczków miechunką i jagodami goji.
Komentarze