ANIA STARMACH

Mazurek pełen superfoodów

6Ilość osób
90 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Jagody acai

Zobacz szczegóły
Purella

Miechunka

Zobacz szczegóły
Purella

Morwa biała

Zobacz szczegóły
Purella

Jagody goji

Zobacz szczegóły
Purella

Kruszone ziarna kakao&Lucuma

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • Ciasto:
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g mąki kokosowej
  • 2 łyżki kakao
  • 150 g masła
  • 100 g cukru kokosowego
  • 1 jajko
  • szczypta soli himalajskiej
  • Nadzienie:
  • 200 g powideł śliwkowych (bez cukru)
  • 1 łyżka jagód acai
  • 1 garść miechunki
  • 1 garść morwy
  • 1 garść jagód goji
  • 1 garść kruszonego kakao

Jak przygotować?

  1. Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut.

  2. Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem i piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź.

  3. Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj jagody acai.

  4. Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, jagody goji, morwa, kruszone kakao) i udekoruj świeżą miętą.

Ania Starmach

Mazurek w nowoczesnym wydaniu, wzbogacony o superfoods.

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...