ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
Szybkie przepisy na każdy dzień.

Sprawdź

Granola

10Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Morwa biała

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 garść orzechów pekan
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść morwy białej (suszone owoce) Purella
  • 5 suszonych daktyli
  • 6 suszonych moreli
  • 6 suszonych śliwek
  • 1 tarte jabłko
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki surowego kruszonego kakao Purella
  • 2 łyżki jagód goji Purella
  • 2 łyżki miodu
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli himalajskiej Purella

Jak przygotować?

  1. Orzechy pekan i włoskie grubo posiekaj i wymieszaj z płatkami. Dodaj sól i cynamon.

  2. Starte na grubych oczkach jabłko wymieszaj z olejem kokosowym (powinien mieć płynną konsystencję).

  3. Do płatków z orzechami, wlej olej z tartym jabłkiem, następnie dodaj miód.

  4. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Rozłóż na nim równomiernie masę z płatków.

  5. Granolę włóż na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Kilka razy w ciągu pieczenia wymieszaj płatki, tak by równomiernie się podpiekły.

  6. Pokrój suszone owoce w drobną kostkę.

  7. Upieczoną granolę ostudź, dodaj pokrojone suszone owoce, kakao, goji oraz morwę.

Ania Starmach

Granola z dodatkiem superfoods przynosi jeszcze więcej korzyści, nie tylko smakowych! :)

– Ania Starmach

Wskazówki:

Są to składniki na około 10 porcji. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...