ANIA STARMACH

Granola

10Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Morwa biała

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 garść orzechów pekan
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść morwy białej (suszone owoce) Purella
  • 5 suszonych daktyli
  • 6 suszonych moreli
  • 6 suszonych śliwek
  • 1 tarte jabłko
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki surowego kruszonego kakao Purella
  • 2 łyżki jagód goji Purella
  • 2 łyżki miodu
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli himalajskiej Purella

Jak przygotować?

  1. Orzechy pekan i włoskie grubo posiekaj i wymieszaj z płatkami. Dodaj sól i cynamon.

  2. Starte na grubych oczkach jabłko wymieszaj z olejem kokosowym (powinien mieć płynną konsystencję).

  3. Do płatków z orzechami, wlej olej z tartym jabłkiem, następnie dodaj miód.

  4. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Rozłóż na nim równomiernie masę z płatków.

  5. Granolę włóż na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Kilka razy w ciągu pieczenia wymieszaj płatki, tak by równomiernie się podpiekły.

  6. Pokrój suszone owoce w drobną kostkę.

  7. Upieczoną granolę ostudź, dodaj pokrojone suszone owoce, kakao, goji oraz morwę.

Ania Starmach

Granola z dodatkiem superfoods przynosi jeszcze więcej korzyści, nie tylko smakowych! :)

– Ania Starmach

Wskazówki:

Są to składniki na około 10 porcji. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...