Co kupić?
- 0.5 chałki drożdżowej (może być też zdrowszy żytni chleb razowy)
- 500 g śliwek
- 1 łyżka jagód maqui
- 1 łyżka jagód acai
- 2 łyżki cukru kokosowego
- szczypta cynamonu
- skórka otarta z 1/2 pomarańczy
- 100 g serka kremowego (typu philadelphia)
- 2 łyżki płatków migdałów
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka miodu
Jak przygotować?
Kromki chałki podpiecz w piekarniku na złoty kolor.
Na patelnię wsyp cukier kokosowy, dodaj przekrojone śliwki i wodę, podgrzewaj na średnim ogniu aż owoce zamienią się w powidła, wtedy ściągnij patelnię z ognia, dodaj jagody acai i maqui.
Migdały podpraż na patelni.
Kromki chałki posmaruj serkiem, oraz grubą warstwą powideł, całość posyp migdałami i polej odrobiną miodu.
Komentarze