ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Sałatka azjatycka z komosą ryżową

1Ilość osób
25 minCzas przygotowania
Purella

Komosa ryżowa

Zobacz szczegóły
Purella

Czarnuszka

Zobacz szczegóły
Purella

Cukier kokosowy

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 100 g ugotowanej komosy ryżowej Purella (ok. 30-40g nieugotowanej)
  • 1 marchewka
  • 0.5 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki pestek granatu
  • 2 liście młodej kapusty
  • 1 garść kolendry
  • 2 łyżki prażonych solonych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżeczka czarnuszki Purella
  • SOS
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu lub cukru kokosowego Purella
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 0.5 limonki (potrzebujesz soku)
  • 3 cm imbiru
  • 1 mała papryczka chili

Jak przygotować?

  1. Komosę ugotuj. Kapustę i cebulę drobno pokrój, a marchewkę zetrzyj na tarce. Wymieszaj ugotowaną komosę z marchewką, kapustą i cebulą.

  2. Składniki sosu wymieszaj w miseczce. Dodaj do sałatki.

  3. Sałatkę posyp kolendrą, granatem i czarnuszką. I gotowe! Smacznego :)

  4. Zobaczcie film, na którym krok po kroku pokazuję, jak przygotować tę wspaniałą sałatkę!

Ania Starmach

Sos na bazie masła orzechowego zaskoczy Cię swoim orientalnym smakiem!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...