Co kupić?
- 4 duże jabłka
- 8 tortilli Mission Wraps Original
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 100 g drobnego cukru do wypieków
- szczypta cynamonu
- olej do smażenia
Jak przygotować?
Na patelni skarmelizuj cukier (przeczytaj poradę). Dodaj pokrojone jabłka, masło oraz cynamon. Smaż przez około 30 minut.
. Uważaj, aby nadzienie nie wyciekło.
Smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu. Tuż po usmażeniu obtaczaj w drobnym cukrze do wypieków, wymieszanym z cynamonem.
Komentarze
monikagrzywacz
Nie trzeba wcześniej podgrzewac tych placków.
Ulcia
Wspaniałe! Skradły serce całej mojej rodziny :)
Kasia
Konkurs Same pyszności!
martyna_17
Aniu, przepis rewelacyjny
martyna_17
Idealny na chłodne, jesienne wieczory i nie tylko
Marzena
JEEEEEEEZUUUU!!!! Ale pychota!!! Uwielbiam naleśniki z jabłkami a tu taki wariant!!!!Aniu jesteś nieoceniona,pomysł idealny….<3
Ania Starmach
hahha to jest naprawdę dobry wariant!
Magdalena
w Weekend będą robione!
Ania Starmach
koniecznie!!