ANIA STARMACH

Jajeczne muffiny

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Fit
Purella

Maca

Zobacz szczegóły
Purella

Babka płesznik 80% + babka jajowata 20%

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki prażonych pestek słonecznika
  • 1 garść szpinaku
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżeczka maca Purella
  • 1 łyżeczka babki płesznik / babki jajowatej Purella
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • szczypta soli himalajskiej Purella
  • świeżo mielony pieprz
  • kiełki buraka lub amarantusa (do dekoracji)

Jak przygotować?

  1. Cukinię umyj i pokrój w półplasterki, zgrilluj na patelni.

  2. Szpinak umyj i przysmaż na odrobinie oliwy. Dodaj odrobinę soli. Następnie odsącz i posiekaj.

  3. Jajka rozbełtaj w miseczce. Dodaj warzywa, babkę płesznik z babką jajowatą, maca, pestki słonecznika. Dopraw pieprzem i solą himalajską.

  4. Masę przelej do silikonowych foremek na muffiny (6-8 sztuk w zależności od wielkości jajek i foremek). Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

  5. Przed podaniem udekoruj wybranymi kiełkami. Smacznego!

Ania Starmach

Błyskawiczne śniadanie, które doda Ci energii na cały dzień!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...