ANIA STARMACH

Karkówka z miodem i musztardą

6Ilość osób
40 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Ania Starmach

Soczyste, miękkie, aromatyczne – doskonałe na grilla!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 kg karkówki
  • 6 ziemniaków
  • Marynata
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1 gałązka posiekanego rozmarynu

Jak przygotować?

  1. Składniki marynaty wymieszaj.

  2. Karkówkę lekko rozbij tłuczkiem do mięsa.

  3. Mięso przełóż do miski, zalej marynatą, schowaj na noc do lodówki.

  4. Godzinę przed planowanym grillowaniem, wyjmij mięso z lodówki, połóż je na grilla. Grilluj przez kilka minut z każdej strony (czas zależy od temperatury grilla i grubości kawałka).

  5. Ziemniaki gotuj około 20 minut w osolonej wodzie, następnie przekrój na ćwiartki i grilluj przez 10 minut.

  6. Gotową karkówkę podawaj z podpieczonymi ziemniakami!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Dorota

Konkurs Same pyszności!

Karkówka z miodem i musztardą

Anna

Czy z racji tego, że pora grillowania się skończyła, mogę zrobić karkówkę na patelni grillowej? Wyjdzie równie dobre? pozdrawiam:)

anusw

Czego można użyć zamiast rozmarynu?

kroczek

Świetny i prosty przepis, wypróbuję w weekend! :)

Ania Starmach

Karkówka idealna na grilla! Wypróbuj koniecznie!

Trwa ładowanie...