Co kupić?
- 200 g wiórków kokosowych
- 150 g cukru
- 60 g masła
- 4 białka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka soku z cytryny
Jak przygotować?
Masło podgrzewaj, dodaj 100 g cukru. Podgrzewaj i poczekaj, aż się rozpuści.
Ostudź masę.
Połowę piany wymieszaj delikatnie z kokosem, stopniowo dodawaj pozostałą pianę.
Piecz 16–18 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Justyna
W smaku pyszne, ale nie urosły. Co mogłam zrobić źle?
Kinga
Jeśli białko źle ubite to nie rosną :-( ale chodzi o smak :-)
PatrycjaB
Pyszne! Zawsze kupowałam w cukierni, ale te z Pani przepisu – bez porównania, będą częstym gościem na moim stole.
Monika
Konkurs Same Pyszności
Aneta
Konkurs Same Pyszności!
Marzena
Konkurs Same Pyszności
Przepis na wieczór idealny : Kokosanki herbatka i książka :)
Sodowa
Konkurs same pysznosci ?
kama55
Konkurs Same Pyszności
Sylwia
Konkurs same pyszności !!! Pyszności nic dodać nic ująć ???
Angelika
Konkurs same pysznosci!
Pyyyyszne i to tak bardzo, że nie zdążyłam ich porządnie sfotografować ? chciałam je uwiecznić razem z moim cudownym 3 letnim pomocnikiem w stroju kucharza, ale nie zdążyłam! Zniknęły w przeciągu 5 min! Na kilka kokosanek wrzuciłam konfiture wiśniowa domowej roboty i ta wersja bardzo przypasowala mężowi ? bardzo lubimy eksperymentowac w kuchni ? pozdrawiam serdecznie
MartaM
Konkurs same pyszności. Pierwsze kokosanki mojego Maciusia (6 l.) Są przepyszne.