Co kupić?
- 170 g mąki
- 100 g masła
- 150 g brązowego cukru
- 100 g mlecznej czekolady
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g białej czekolady
- 1 jajko
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 duża szczypta soli
Jak przygotować?
.
, sól, proszek do pieczenia. Wymieszaj, aż uzyskasz gładką masę.
.
.
.
Kulki układaj na blasze z papierem do pieczenia, pozostawiając między ciastkami bardzo duże odstępy.
Ciastka piecz 15 minut w 160 stopniach,
, aby wystygły i stały się bardziej twarde.
Komentarze
AgnieszkaPawlak
Mniej cukru.
emiliaZelazek
Dałam 60g cukru, cała czekoladę z okienkiem i garść rodzynek, wyszły idealne !
agnieszkamajer
Cudownie pyszne, dzieci zajadają :-)*
monikazborowska
Ciasteczka są przepyszne :) dałam mniej cukru i czekolady wyśmienite
Karolael
Ciacha są przepyszne!!!
natalia_w_lizbonie
Ciasteczka wyszły przepyszne! ? Kawałki czekolady rozpływają się w ustach.
Agata
Wspaniałe, tylko 150 g cukru do takiej ilości czekolady to przesada :) dodałam 120, a i tak wyszły za słodkie. Myślę, że 80 gramów by wystarczyło
Mateuch
Bardzo dobre ciasteczka. Polecam. Z małą modyfikacją zamiast białej czekolady można dać rodzynki i tez wychodzą przepysznie:)