ANIA STARMACH

Kruche ciasteczka pełne czekolady

2Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Kruche i po brzegi nadziane czekoladą. pyszne ciasteczka na każdą okazję :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 170 g mąki
  • 100 g masła
  • 150 g brązowego cukru
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g białej czekolady
  • 1 jajko
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 duża szczypta soli

Jak przygotować?

  1. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajko, wymieszaj mikserem.

  2. Do masła dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia. Wymieszaj, aż uzyskasz gładką masę.

  3. Czekolady drobno posiekaj.

  4. Kawałki czekolady dodaj do masy, wymieszaj ręką.

  5. Z masy lep kulki wielkości orzecha włoskiego.

  6. Kulki układaj na blasze z papierem do pieczenia, pozostawiając między ciastkami bardzo duże odstępy.

  7. Ciastka piecz 15 minut w 160 stopniach, po upieczeniu daj im odpocząć, aby wystygły i stały się bardziej twarde.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Karolael

Ciacha są przepyszne!!!

Kruche ciasteczka pełne czekolady

natalia_w_lizbonie

Ciasteczka wyszły przepyszne! 😋 Kawałki czekolady rozpływają się w ustach.

Kruche ciasteczka pełne czekolady

Agata

Wspaniałe, tylko 150 g cukru do takiej ilości czekolady to przesada :) dodałam 120, a i tak wyszły za słodkie. Myślę, że 80 gramów by wystarczyło

Mateuch

Bardzo dobre ciasteczka. Polecam. Z małą modyfikacją zamiast białej czekolady można dać rodzynki i tez wychodzą przepysznie:)

Trwa ładowanie...