ANIA STARMACH

Makaron z krewetkami

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Ania Starmach

Niesamowite połączenie krewetek z aromatem białego wina i odrobiną czosnku. Włoski styl w zasięgu ręki lub... widelca.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g makaronu
  • 300 g krewetek tiger
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 50 ml białego wina
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Czosnek i papryczkę posiekaj, podsmaż na patelni z oliwią z oliwek.

  2. Dodaj krewetki oraz pomidorki do podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj je 3–4 minuty.

  3. Na patelnię wlej białe wino, poczekaj, aż odparuje. Zdejmij z palnika gotowy sos.

  4. Na patelnię z krewetkami przełóż ugotowany al dente makaron (poradę, jak ugotować makaron al dente, znajdziesz tutaj), wymieszaj składniki i przełóż danie na talerze.

  5. Podawaj z grubo posiekaną pietruszką.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

walter.p

Następny samobój pani Anno! Krewetki potrzebują ok. 8 minut na patelni, a czosnek po 10 minutach smarzenia staje się gorzki! Czosnek dodajemy w ostatnich 2-3 minutach smarzenia!

8bd47dc1fa8536caba562f3898d5b7c0

Chyba mam odpowiedź.

Ewa

Krewetki pyszne, lecz dałam deczko za dużo papryczki.Ale palce lizać.Pozdrowienia dla wszystkich!!!!!!!!!!!

Gosiek

Ja dodaje listki szpinaku zamiast natki pietruszki . Pani Aniu pychotka ;)

dominika123

Pyszne

dominika123

Zrobie we wtorek

Iwona

Konkurs Same pyszności :) polecam

Makaron z krewetkami

Dirschke

Konkurs Same pyszności ? ?

Makaron z krewetkami
Trwa ładowanie...