ANIA STARMACH

Łosoś z grilla

2Ilość osób
45 minCzas przygotowania
Fit
Ania Starmach

Łosoś przygotowany według tego przepisu będzie wyjątkowo delikatny.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Łosoś
  • 2 dzwonka łososia
  • 1 cytryna
  • 6 dokładnie umytych ziemniaków
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 czarnych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • Masło czosnkowe
  • 50 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka świeżego koperku
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Dzwonka łososia skrop oliwą i sokiem z cytryny, dodaj sól i pieprz.

  2. Grilluj około 4–5 minut z każdej strony.

  3. Ziemniaki gotuj około 20 minut w osolonej wodzie, następnie przekrój na połówki/ćwiartki i grilluj około 10 minut, przewracając, co chwilę, aby równomiernie się przypiekły.

  4. Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie pomidorki i oliwki, szaszłyki połóż na 2 minuty na grillu.

  5. Masło wymieszaj z czosnkiem i koperkiem, dopraw do smaku.

  6. Rybę podawaj z ziemniaczkami, szaszłykami i masłem czosnkowym, całość skrop obficie pozostałym sokiem z cytryny.

Wskazówki:

Kliknij, aby dowiedzieć się, jak filetować łososia.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...