ANIA STARMACH

Najlepsza pasta twarożkowa

4Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Lekka pasta twarożkowa, które doda Ci energii o każdej porze dnia!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g białego półtłustego sera
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12%
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 1 długi ogórek
  • 4 kromki ciemnego razowego chleba
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 garść kiełków np. rzeżuchy
  • 0.5 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Ser umieść w dużej misce, rozdrobnij widelcem, dodaj jogurt, wymieszaj.

  2. Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na pół – łyżką usuń pestki, nie będą Ci potrzebne – a następnie pokrój na półplasterki. Dodaj do miski z serem.

  3. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią pestki słonecznika, praż 2 minuty. Dodaj do miski z serem.

  4. Składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku.

  5. Pomidorki koktajlowe pokrój na pół. Szczypiorek posiekaj.

  6. Pastą twarożkową smaruj kromki chleba, na górze ułóż pokrojone pomidorki, posyp kiełkami i szczypiorkiem. Smacznego!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...