Co kupić?
- Ciasto:
- 150 g mąki pszennej
- 50 g mąki kokosowej
- 2 łyżki kakao
- 150 g masła
- 100 g cukru kokosowego
- 1 jajko
- szczypta soli himalajskiej
- Nadzienie:
- 200 g powideł śliwkowych (bez cukru)
- 1 łyżka jagód acai
- 1 garść miechunki
- 1 garść morwy
- 1 garść jagód goji
- 1 garść kruszonego kakao
Jak przygotować?
Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem i piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź.
Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj jagody acai.
Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, jagody goji, morwa, kruszone kakao) i udekoruj świeżą miętą.
Komentarze