ANIA STARMACH

Mini babki z lukrem cytrynowym

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Delikatne i pulchne mini babki! Lukier cytrynowy jest idealnym uzupełnieniem tego smaku :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 jajka
  • 200 g mąki
  • 200 g cukru
  • 200 g roztopionego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 garść migdałów
  • Lukier
  • 60 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

Jak przygotować?

  1. Jajka utrzyj z cukrem, stopniowo dodawaj mąkę, masło, proszek do pieczenia, wymieszaj.

  2. Dodaj pokrojoną skórkę pomarańczową i rodzynki.

  3. Masę przelej do małych silikonowych foremek w kształcie mini babek wielkanocnych (jeśli takich nie masz, użyj foremek na muffinki).

  4. Piecz około 20 – 25 minut w temperaturze 180 stopni.

  5. Gdy będą jeszcze letnie, polej lukrem (czyli cukrem utartym z sokiem z cytryny).

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

monika19

Czy lista składników wystarczy na jedną dużą babkę ??

Trwa ładowanie...