Co kupić?
- 4 banany (najlepiej lekko przejrzałe)
- 180 g mąki
- 120 g cukru
- 60 g orzechów pekan
- 80 g masła
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 jajko
Jak przygotować?
W misce wymieszaj mąkę z sodą.
(ja użyłam sylikonowych).
Piecz 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Komentarze
angelikagulatowska
Ulubione mojego męża, a nie jest smakoszem muffinek ?
Pascal
Pyszne, rozpływają się w ustach. Puszyste i wilgotne. Lepszych nie jadłam ❤
danutajasinska
Są pyszne, ale następnym razem wydłużę czas pieczenia
Ulcia
Doskonałe muffinki! Bardzo bananowe w smaku, wilgotne, świetne połączenie z orzechami. Jedne z najlepszych jakie do tej pory robiłam i jadłam :)
izaandrzejewska
Można masło zastąpić np olejem kokosowy bo syn uczulony na mleko krowie?
ewacichonska
Pani Aniu, można bez orzechów?
JoaFelo
Cudowne muffinki! Moja rodzina po prostu je uwielbia. Szwagier piecze je z częstotliwością dwa razy na tydzień ? niezwykle proste w wykonaniu, intensywnie bananowe, wilgotne i pożywne. Jeszcze więcej takich przepisów!
Sylwia Rojek
Pysznee?
Radoslaw_97
Właśnie się robią. Zobaczymy co wyjdzie :)
Radoslaw_97
Wyszły przepyszne, słodziutkie :)