ANIA STARMACH

Muffinki jajeczne ekspresowe

4Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Ania Starmach

Śniadanie bez chleba? Jajeczne muffiny to świetna propozycja. Spróbuj koniecznie :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 6 jajek
  • 8 plasterków szynki
  • 1 czerwona papryka
  • 0.5 czerwonej cebuli
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • rzeżucha lub cebulka dymka do dekoracji

Jak przygotować?

  1. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, przysmaż na oliwie.

  2. Jajka ubij rózgą, dodaj sól, pieprz oraz przysmażoną paprykę z cebulą.

  3. Szynkę pokrój w kostkę.

  4. Na dnie sylikonowych foremek na muffinki ułóż duże kawałki szynki oraz połówki pomidorków koktajlowych.

  5. Foremki wypełnij masą jajeczną, piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na przykład z rzeżuchą lub cebulką dymką.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...