ANIA STARMACH

Najlepsza lemoniada

4
Ilość osób
15 min
Czas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Orzeźwiająca i obłędnie cytrynowa. Lemoniada na upalne dni.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 1 garść świeżej mięty
  • 100 g cukru
  • 1 l wody niegazowanej (jeśli lubisz wodę gazowaną, możesz ją wymieszać pół na pół z niegazowaną)

Jak przygotować?

  1. Z owoców wyciśnij sok, przelej przez sitko, aby pozbyć się pestek.

  2. Miętę utrzyj z cukrem w moździerzu lub w wysokim naczyniu (wtedy użyj łyżki).

  3. Do dzbanka przelej sok z owoców. Dodaj miętę utartą z cukrem i wodę, wymieszaj.

  4. Lemoniada smakuje najlepiej, gdy jest schłodzona (jeśli nie masz czasu na chłodzenie, dodaj po prostu kilka kostek lodu).

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Kasia

Konkurs Same pyszności!

Najlepsza lemoniada

Grzegorz

Wykonał mój syn Szymek 9 lat. Mistrzostwo świata jeżeli chodzi o wrażenia smakowe:)

Najlepsza lemoniada

Grzegorz

Zapomniałem dodać,że to na Konkurs Same pyszności !

Glamfresz

Pani Aniu jestem Pani Wielka fanką

Magdalena

Lemoniada super :) Dziękuję za przepis :)

Kaja

Przepyszna :-D

Najlepsza lemoniada

Kaja

Również życzę miłego dnia :)
Bardzo lubię Pani przepisy, często korzystam :-)

Ania Starmach

:) cieszę się!!! ;) miłego dnia! pozdrawiam Ania

beata

Dla mnie rewelacja😊

Ania Starmach

tak się cieszę!!!

malinova

Smakuje obłędnie! Jednak dla mnie trochę za słodka. Zmniejszyłam o 1/3 ilość cukru, zwykły zastąpiłam brązowym. Zdjęć nie udało się zrobić, za szybko się rozeszła :)

malinova

Tym razem udało się zrobić zdjęcie :)

Najlepsza lemoniada

Ania Starmach

bardzo się cieszę! Im mniej cukru tym zdrowiej ;) można też cukier jasnym miodem zastąpić ;)

Anonim

Pani Aniu, lemoniada pyszna, ale co zrobić, żeby kolor był jak u Pani?;)

Magdalena

W sobotę mam gości na pikniku.Będzie lemoniada też

Aneta

Brzmi pysznie i naprawde orzeźwiająco! Muszę wypróbować!😊😊😊

Ania Starmach

Jak wypróbujesz przepis, to koniecznie sfotografuj i wklej tu zdjęcie :)

Trwa ładowanie...