Co kupić?
- 300 g białego półtłustego sera
- 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12%
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 1 długi ogórek
- 4 kromki ciemnego razowego chleba
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 garść kiełków np. rzeżuchy
- 0.5 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Ser umieść w dużej misce, rozdrobnij widelcem, dodaj jogurt, wymieszaj.
Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na pół – łyżką usuń pestki, nie będą Ci potrzebne – a następnie pokrój na półplasterki. Dodaj do miski z serem.
Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią pestki słonecznika, praż 2 minuty. Dodaj do miski z serem.
Składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pomidorki koktajlowe pokrój na pół. Szczypiorek posiekaj.
Pastą twarożkową smaruj kromki chleba, na górze ułóż pokrojone pomidorki, posyp kiełkami i szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze
dorotaszarff
Dziś skosztowałam i dla mnie pychotaaaaa ?
Karo1209
Przepyszna pasta twarogowa!