ANIA STARMACH

Krewetki z czosnkiem i pietruszką

2Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Ania Starmach

Spróbuj aromatycznych krewetek z intensywnie zieloną pietruszką :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g dużych krewetek bez pancerzy (najlepiej świeżych szarych, ale mogą być też te już obgotowane i rozmrożone)
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 papryczka chili
  • 1 bagietka
  • 2 łyżki oliwy
  • 0.5 pęczka pietruszki
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Czosnek i chili posiekaj.

  2. Pietruszkę drobno pokrój.

  3. Oliwę rozgrzej, dodaj czosnek, chili i krewetki. Smaż przez 1 minutę z każdej strony, dodaj białe wino, sól, pieprz i pietruszkę. Podgrzewaj przez 2 minuty.

  4. Podawaj z podpieczoną bagietką (ja zamaczam ją w oliwie, na której smażyły się krewetki).

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...