Co kupić?
- 300 g dużych krewetek bez pancerzy (najlepiej świeżych szarych, ale mogą być też te już obgotowane i rozmrożone)
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 papryczka chili
- 1 bagietka
- 2 łyżki oliwy
- 0.5 pęczka pietruszki
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Smaż przez 1 minutę z każdej strony, dodaj białe wino, sól, pieprz i pietruszkę. Podgrzewaj przez 2 minuty.
(ja zamaczam ją w oliwie, na której smażyły się krewetki).
Komentarze
T.B.
Pyszne, Pani Aniu :)
I proszę, niech wszyscy przestrzegają czasów podawanych przez panią Anię, Żadne tam dziesięć minut, jak można często przeczytać.