Co kupić?
- 250 g tłustego białego sera
- 125 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki bułki tartej
- szczypta soli
Jak przygotować?
, wymieszaj go z większością mąki (zostaw 1-2 łyżki, aby potem posypać stolnicę), jajkiem oraz z solą.
Leniwe wrzucaj na wrzątek i gotuj przez kilka minut, aż wypłyną na powierzchnię.
Masło rozpuść na patelni, dodaj bułkę, a po chwili cukier. Leniwe podawaj ze słodką bułką tartą.
Komentarze
pamika
Wyglądają i smakują cudnie!
Znajoma nie toleruje glutenu.. czy ma Pani pomysł jaka inna mąka by pasowała a nie zmieniła mocno smaku?
Ania Starmach
można próbować z ziemniaczaną lub kukurydzianą ;)
Magdalena
Wczoraj skorzystałam z tego przepisu i jestem zachwycona :) Przypomniało mi to smak dzieciństwa!
Okruszek100
Zrobione, zjedzone, mniam :0 Pycha.Do tego najprostsze na świecie :)
Maria
pierwszy raz na stronie,doskonale opracowane przepisy kulinarne,kuszą smakiem już przy czytaniu!!Dziękuję i pozdrawiam
,.
Ania Starmach
dziękuję za miłą recenzję! pozdrawiam :)
Mikado
Aniu jestem na Twojej stronie pierwszy raz, cudowna!!!! Ile inspiracji, czuję że będę tu częstym gościem, a jutro na obiad leniwe:) Pozdrawiam
Sylwia
Uwielbiam ten obiad! Najszybszy ☺
d.bekalarek-robak
Obłędnie pyszne i bardzo szybkie w wykonaniu ☺