Co kupić?
- Babeczki
- 200 g mąki
- 200 g masła
- 200 g cukru
- 200 g malin
- 4 jajka
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 0.5 skórka otarta z połowy cytryny
- Lukier
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Jak przygotować?
- Babeczki
Masło rozpuść w rondelku.
. Najpierw nałóż 1–2 łyżki masy, potem dodaj kilka malin, a następnie przykryj owoce ciastem.
Babeczki piecz około 20–25 minut w temperaturze 180 stopni.
- Lukier
Aby przygotować lukier, wymieszaj cukier puder z sokiem z cytryny (poradę na temat przygotowania lukru znajdziesz także tutaj).
Komentarze
Madziarkaz
Są rewelacyjne, zamiast malin dałam jeżyny i czarną porzeczkę.
agnieszkakisala
Pani Aniu, babeczki są pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Razem z siostrą dziękujemy za rewelacyjny przepis ?
Ulcia
Babeczki są pyszne! Mega delikatne.
Aga787
Bardzo dobre Pani Aniu,lecz ja dodałam trochę więcej mąki
joanna
Konkurs Same Pyszności!
ewelina83
Konkurs same pyszności. Muffiny z krówkami z książki PYSZNE Na każda okazje. Urodzinowe.
anonka
Konkurs Same Pyszności
Edyta
Konkurs Same pyszności!
dominika007
Babeczki przepyszne ? rozpływają się w ustach, polecam!
d.bekalarek-robak
Pyszne! Ja zamiast lukru użyłam serka mascarpone (oczywiście z Twojej książki Aniu)