ANIA STARMACH

Naleśniki z bananami i czekoladą

2Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Wegetariańskie
Ania Starmach

Naleśniki – najlepsze na śniadanie, obiad i kolację! A co powiecie na te najeżone czekoladą z dodatkiem bananów? Mmmm, toż to wspaniały deser!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Szklanka mleka 3,2 %
  • Szklanka wody gazowanej
  • Szklanka mąki
  • 3 jajka
  • Szczypta soli
  • Łyżka roztopionego masła
  • Dodatkowo:
  • 4 banany
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady

Jak przygotować?

  1. Wszystkie składniki na ciasto umieść w misie robota z trzepaczką, malakserze lub blenderze i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.

  2. Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni, staraj się, aby były one jak najcieńsze.

  3. Czekoladę połam na kawałki, umieść w misie robota kuchennego i nastaw na program topienia czekolady, dzięki któremu czekolada idealnie się rozpuści (możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej).

  4. Banany pokrój w plasterki.

  5. Na usmażonych naleśnikach kładź po kilka plasterków bananów, następnie składaj naleśniki w trójkąt, podgrzewaj je przez kilka minut na patelni, następnie przełóż na talerz, polej czekolada i posyp wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...