ANIA STARMACH

Szarlotka sypana – najlepsza

4Ilość osób
70 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszna szarlotka, której przygotowanie zajmie tylko chwilę!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g mąki
  • 300 g kaszy manny
  • 300 g cukru
  • 150 g masła
  • 10 jabłek (najlepiej szara reneta lub inne kwaśne)

Jak przygotować?

  1. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  2. Wymieszaj w misce mąkę, kaszę i cukier. Składniki suche podziel na 4 części.

  3. Na dno tortownicy wsyp warstwę składników suchych, przykryj ją warstwą jabłek. Następnie ponownie wysyp składniki suche i tak na przemian.

  4. Na samym wierzchu powinna znajdować się warstwa z mąki, kaszy i cukru oraz kawałki masła.

  5. Ciasto piecz 60 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

sebastiankoziel

Najpierw wziąłem się za robienie ciasta a potem dopiero znalazłem komentarze…niestety w moim wypadku ciasto, podobnie jak innych użytkowników okazało się niejadalne. Składniki wywalone w błoto. Niestety to nie pierwszy przepis Pani Ani który okazuje się niewypałem.

Smakosz

Ciasto wyszło przepyszne! Genialny przepis, który już na zawsze zagości u mnie w domu :)

paulina9292

Niestety ale szarlotka jest niejadalna. Ciasto smakuje jak dętka od rowera. Strata czasu i składników 😞

sopelek84

Niestety,ale ciasto to porażka! Gumowate i nie do zjedzenia. Zastanawiam się,czy to nie przez brak proszku do pieczenia,bo w podobnych przepisach na szarlotkę sypaną zawsze się znajduje…

kasiaa1

Ciasto guma, nie polecam!

Miko

Właśnie zrobiłem i …. wyrzuciłem – sama guma. Mąż Miko

Miko

Tak okropnej szarlotki jeszcze nie jadłam. Nie polecam. Szkoda składników. Może zadowoli tych, co jedzą tylko kupne ciasta.

Julia

Prosta i szybka szarlotka. Spód wyszedł trochę zbyt sypki.

Edyta

Pyszna,szybka,łatwa i tania;) polecam ;)

Szarlotka sypana – najlepsza

Daniel Judyta

Pyszne👌Polecam🙂

Szarlotka sypana – najlepsza
Trwa ładowanie...