ANIA STARMACH

Szarlotka sypana – najlepsza

4
Ilość osób
70 min
Czas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszna szarlotka, której przygotowanie zajmie tylko chwilę!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g mąki
  • 300 g kaszy manny
  • 300 g cukru
  • 150 g masła
  • 10 jabłek (najlepiej szara reneta lub inne kwaśne)

Jak przygotować?

  1. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  2. Wymieszaj w misce mąkę, kaszę i cukier. Składniki suche podziel na 4 części.

  3. Na dno tortownicy wsyp warstwę składników suchych, przykryj ją warstwą jabłek. Następnie ponownie wysyp składniki suche i tak na przemian.

  4. Na samym wierzchu powinna znajdować się warstwa z mąki, kaszy i cukru oraz kawałki masła.

  5. Ciasto piecz 60 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Daniel Judyta

Pyszne👌Polecam🙂

Szarlotka sypana – najlepsza

Agata

Konkurs same pyszności.Pani Aniu szarlotka pyszna najlepiej smakuje na ciepło .Uwielbiam Panią i często korzystam z pani przepisów.Byłabym szczęśliwa Gdyni udało mi się wygrać pani książkę z dedykacją to by było coś pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne ciekawe przepisy ☺❤Ps szara reneta najlepsza do tej szarlotki ☺

Szarlotka sypana – najlepsza

Dominika

Konkurs Same Pyszności!
A po pysznym obiadku pyszny deser :)

Szarlotka sypana – najlepsza

violettaz

Pani Aniu świetny przepis! Zamieniłam mąkę na razową, a cukier biały wymieszałam z cukrem brązowym i stevią, a i posypałam delikatnie cynamonem jabłka – wyszło pysznie :)

Marta

Przepyszna :-)

Szarlotka sypana – najlepsza

Dorota

#Konkurs
Konkurs same pyszności
Pani Aniu w wersji mini są najlepsze :-)

Szarlotka sypana – najlepsza

joanna

Konkurs Same Pyszności :-)

Szarlotka sypana – najlepsza

NataliaCharaba

Wyszło przepyszne!

Izabela

foto

Szarlotka sypana – najlepsza

Izabela

wyszło ciasto gumowe to prawda ale poczekam aż ostygnie bo może jeszcze za ciepła nie wiem czy to nie przez tę kaszę manną

Trwa ładowanie...