ANIA STARMACH

Papryka faszerowana z grilla

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Komosa ryżowa

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 2 szt papryki
  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść natki pietruszki
  • 100 g sera feta
  • 2 łyżki oliwy
  • 0.5 czerwonej cebuli

Jak przygotować?

  1. Paprykę przekrój na pół, pozbądź się pestek i błon.

  2. Posiekaj orzechy, natkę pietruszki i cebulę, wymieszaj z komosą, dodaj pokruszoną fetę i oliwę, wymieszaj wszystko razem.

  3. Wypełnij farszem połówki papryki.

  4. Papryki połóż na rozgrzanym grillu i grilluj około 20 minut uważając by skórka za bardzo się nie przypaliła (możesz papryki owinąć folią wtedy ryzyko przypalenia jest dużo mniejsze).

Ania Starmach

Pyszne, wegetariańskie papryki faszerowane komosą ryżową.

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...