ANIA STARMACH

Papryka faszerowana z grilla

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszne, wegetariańskie papryki faszerowane komosą ryżową.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 szt papryki
  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść natki pietruszki
  • 100 g sera feta
  • 2 łyżki oliwy
  • 0.5 czerwonej cebuli

Jak przygotować?

  1. Paprykę przekrój na pół, pozbądź się pestek i błon.

  2. Posiekaj orzechy, natkę pietruszki i cebulę, wymieszaj z komosą, dodaj pokruszoną fetę i oliwę, wymieszaj wszystko razem.

  3. Wypełnij farszem połówki papryki.

  4. Papryki połóż na rozgrzanym grillu i grilluj około 20 minut uważając by skórka za bardzo się nie przypaliła (możesz papryki owinąć folią wtedy ryzyko przypalenia jest dużo mniejsze).

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...