ANIA STARMACH

Placki „rosti” z samych ziemniaków

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Wegetariańskie
Ania Starmach

Mocno chrupiące placki ziemniaczane, a do tego bez mąki! :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 500 g ziemniaków
  • kwaśna śmietana
  • 2 łyżki koperku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Jak przygotować?

  1. Ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij, posól.

  2. Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj cienką warstwę ziemniaków.

  3. Smaż do zrumienienia z dwóch stron.

  4. Podawaj ze śmietaną i koperkiem albo łososiem wędzonym.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...