ANIA STARMACH

Jajka faszerowane z awokado

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Wegetariańskie
Ania Starmach

Tradycyjna klasyka w nieco innej odsłonie :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • świeża kolendra, pietruszka lub rzeżucha
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na połówki.

  2. Wydrąż żółtka, zmiksuj je na gładką masę z awokado, majonezem, cytryną, solą i pieprzem.

  3. Zieloną masę przełóż do rękawa cukierniczego, farszem wypełnij wydrążone jajka.

  4. Podawaj ze świeżo mielonym pieprzem i ulubioną zieleniną.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

UwielbiajacaBeze

Dzień dobry :) Czy takie faszerowane jajka można zrobić w sobotę przed Wielkanocą, czy lepiej przygotować farsz w sobotę, a wypełniać jajka w niedzielę przed podaniem?

Trwa ładowanie...