ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Placki z jabłkami – racuchy

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Delikatne racuchy z pysznym jabłkowym nadzieniem, które rozpływa się w ustach!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 170 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 4 kwaśne jabłka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • Dodatkowo
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Jak przygotować?

  1. Jabłka obierz, pokrój w plasterki, a następnie w kostkę (kawałki owoców powinny być niewielkie).

  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.

  3. Oddziel białka od żółtek.

  4. Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu. Powoli wsypuj mąkę, mieszaj rózgą lub mikserem.

  5. Do masy dodaj jabłka, wymieszaj łyżką.

  6. Białka ubij na sztywną pianę, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.

  7. Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.

  8. Smaż 1–2 minuty z każdej strony, podawaj posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Marta

Przepyszne ?

Placki z jabłkami – racuchy

Aga786

Świetne. Naprawdę puszyste i smaczne.

Martak

Najlepsze racuchy jakie udało mi się zrobić ;)

Ola

Super przepis, wyszło 17 sztuk, rzeczywiście delikatnych, pulchnych racuszków?

Agnes28

Pyszniutkie…. :-D

moniaaoa

Pyszne :D Mi z przepisu wyszło 14 racuchów :)

Placki z jabłkami – racuchy

Karolina

Pyszneeeee…. poczułam się jak w domu, u Mamy… moja córeczka je uwielbia! Aniu dziękuje za wszystkie przepisy…. mam każdą książkę…?

Magdalena

Racuszki palce lizac ? polecam ?

Fartuszek

Pyszny powrót do dzieciństwa

Anonim

Ocenę wystawił mój syn: PYCHA! Racuchy są pysznie jabłkowe, delikatne i puszyste.

Trwa ładowanie...