ANIA STARMACH

Rolowane tosty à la krokiety

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Połączenie malin i kremowego serka to smak, do którego będziesz wracać!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 kwadratowe kromki chleba tostowego
  • 70 g białego sera (4 łyżki)
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka gęstej konfitury malinowej lub 2 łyżki słodkich świeżych malin
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka miodu

Jak przygotować?

  1. Od kromek odkrój skórkę.

  2. Kromki rozwałkuj tak cienko, aby powstał cieńszy chlebowy pasek.

  3. Kromki posmaruj z jednej strony masłem.

  4. Ser biały wymieszaj z konfiturą i jogurtem.

  5. Powstałą masę serowo-malinową rozsmaruj na środku kromek, brzegi zostaw puste.

  6. Rozwałkowane kromki zwiń jak krokiety.

  7. Jajko wymieszaj z mlekiem.

  8. Zrolowane kromki maczaj w jajku z mlekiem.

  9. Na patelni rozpuść masło, smaż kromki 1–2 minuty z każdej strony.

  10. Brązowe tosty podawaj z miodem – ciepłe są najlepsze, więc nie zwlekaj!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...