Co kupić?
- 100 g ugotowanej komosy ryżowej Purella (ok. 30-40g nieugotowanej)
- 1 marchewka
- 0.5 czerwonej cebuli
- 2 łyżki pestek granatu
- 2 liście młodej kapusty
- 1 garść kolendry
- 2 łyżki prażonych solonych orzeszków ziemnych
- 1 łyżeczka czarnuszki Purella
- SOS
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka miodu lub cukru kokosowego Purella
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 0.5 limonki (potrzebujesz soku)
- 3 cm imbiru
- 1 mała papryczka chili
Jak przygotować?
Komosę ugotuj. Kapustę i cebulę drobno pokrój, a marchewkę zetrzyj na tarce. Wymieszaj ugotowaną komosę z marchewką, kapustą i cebulą.
Składniki sosu wymieszaj w miseczce. Dodaj do sałatki.
Sałatkę posyp kolendrą, granatem i czarnuszką. I gotowe! Smacznego :)
Zobaczcie film, na którym krok po kroku pokazuję, jak przygotować tę wspaniałą sałatkę!
Komentarze