Co kupić?
- ćwiartka arbuza
- 200 g sera feta
- 200 g rukoli
- 1 garść czarnych oliwek
- 1 garść świeżej mięty
- Sos
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Z arbuza usuń pestki.
, przełóż do miski.
Dodaj oliwki.
Osobno w miseczce przygotuj sos, mieszając widelcem lub rózgą
.polej sałatkę, dodaj świeżą miętę – gotowe!
Komentarze
Ulcia
Świetne połączenie smaków! Pycha :). nie miałam czarnych oliwek, ale z zielonymi też ok ;) Ps. Polecam wziąć mniej rukoli, 200g to zdecydowanie za dużo.
Habina
To jedna z moich ulubionych sałatek. Aż się lata nie mogę doczekać.
PS. jestem zachwycona wszystkimi zdjęciami, od razu wszystko chciałoby się zjeść!
Ada
Konkurs Same pyszności!
Ada
Rewelacyjny przepis – połączenie arbuza i fety, wpierw wydaje się dziwne, ale jest to świetny, orzeźwiający mix. To idealna potrawa, na upalne dni. Pozdrawiam :)
Ewa
Zrobiłam troszkę no bo arbuz i feta? Dziwne połączenie… ale jak się okazało rewelacyjne ;D Jedna z moich ulubionych
Ania Starmach
warto eksperymentować!