ANIA STARMACH

Ryba w papilotach

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Ania Starmach

Gratka dla wielbicieli ryb – delikatny pstrąg, który zawsze smakuje świetnie.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 pstrąg
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka
  • 1 garść liści szpinaku
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 0.5 cytryny
  • Sos
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 limonka
  • 1 pokrojony ząbek czosnku
  • 1 pokrojona papryczka chili

Jak przygotować?

  1. Rybę umyj i osusz, do jej środka włóż plasterki cytryny.

  2. Cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę.

  3. Składniki sosu wymieszaj.

  4. Na blasze do pieczenia rozłóż arkusz folii aluminiowej, ułóż na niej świeży szpinak, resztę warzyw i czosnek. Na środku umieść rybę, skrop sosem całość.

  5. Złącz brzegi folii, tworząc zgrabny pakunek.

  6. Rybę włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 15–18 minut (w zależności od wielkości ryby).

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...