ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Proteinowa sałatka z pieczonymi warzywami i komosą ryżową

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Purella

Czarnuszka

Zobacz szczegóły
Purella

Komosa ryżowa

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 1 duży pieczony burak
  • 2 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 100 g sera koziego
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
  • 2 łyżeczki czarnuszki Purella
  • 40 g komosy ryżowej Purella
  • 1 łyżka oliwy do pieczenia warzywa
  • Dressing
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 szczypta soli himalajskiej Purella
  • świeżo mielony pieprz

Jak przygotować?

  1. Marchewkę i pietruszkę obierz, pokrój w grubsze paski, polej oliwą, włóż na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni.

  2. Komosę gotuj w proporcjach 2:1 około 15-20 minut

  3. Buraka obierz i pokrój w półplasterki.

  4. Wszystkie składniki dressingu wymieszaj.

  5. Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni.

  6. Do miski włóż pokrojone upieczone warzywa, półplasterki buraka, komosę ryżową i dodaj dressing. Całość posyp kruszonym kozim serem, czarnuszką i prażonymi orzeszkami piniowymi.

Ania Starmach

Bardzo lubię takie sałatki – treściwe (za co odpowiedzialna jest komosa), wypełnione warzywami, z dodatkiem koziego sera i najlepszym dressingiem.

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

mag.str

Pyszne połączenie smaków! Syta sałatka idealna na lunch lub obiad

Trwa ładowanie...