Co kupić?
- 300 g mielonej wołowiny
- 300 g selera naciowego
- 100 g makaronu ryżowego (zalanego wcześniej wrzątkiem)
- 1 cebulka dymka
- 1 papryczka chili
- 1 ząbek czosnku
- 2 papryki
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 3 cm tartego świeżego imbiru
- kilka łyżek jasnego sosu sojowego
- olej arachidowy do smażenia
Jak przygotować?
Selera i paprykę pokrój w drobną kostkę. Chili, imbir, czosnek posiekaj.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek, imbir, chili, a następnie wołowinę.
Smaż kilka minut, dodaj sos sojowy i warzywa, pod sam koniec smażenia dodaj makaron.
Podawaj z cebulką dymką.
Komentarze
Natalia
Konkurs Same pyszności!
Natalia
To jest przepyszne! Jak dla mnie można dorzucić jeszcze makaronu.