Co kupić?
- Spring Rollsy
- 6 arkuszy papieru ryżowego
- 1 marchewka
- 1 zielony ogórek
- 1 papryka (żółta lub czerwona)
- 1 garść kiełków soi
- 1 garść kiełków rzeżuchy
- kilka liści sałaty rzymskiej
- Sos
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 1 pokrojona papryczka chili
Jak przygotować?
Marchewkę, sałatę i ogórka pokrój w słupki.
Papier ryżowy zamocz w wodzie (to spowoduje, że stanie się miękki i plastyczny).
Na środek papieru nałóż pokrojone warzywa, dodaj kiełki, kolendrę i poszarpaną sałatę. Zwiń, zawijając brzegi i mocno dociskając.
Wodę podgrzej i rozpuść w niej cukier, dodaj pozostałe składniki sosu.
Zwinięte spring rollsy podawaj z sosem.
Komentarze
klagrz
brzmi smacznie!
loyanka
super przepis :)
Dominika
Konkurs Same Pyszności!
Agnieszka
i jeszcze raz ;-)
Agnieszka
Konkurs Same pyszności!
Agnieszka
Konkurs Same pyszności! Spring rollsy w moim wydaniu :-)