ANIA STARMACH

Spring rollsy

4Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników warzyw i osób, które mają ochotę na coś lekkiego i kolorowego!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Spring Rollsy
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 1 marchewka
  • 1 zielony ogórek
  • 1 papryka (żółta lub czerwona)
  • 1 garść kiełków soi
  • 1 garść kiełków rzeżuchy
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • Sos
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 1 pokrojona papryczka chili

Jak przygotować?

  1. Marchewkę, sałatę i ogórka pokrój w słupki.

  2. Papier ryżowy zamocz w wodzie (to spowoduje, że stanie się miękki i plastyczny).

  3. Na środek papieru nałóż pokrojone warzywa, dodaj kiełki, kolendrę i poszarpaną sałatę. Zwiń, zawijając brzegi i mocno dociskając.

  4. Wodę podgrzej i rozpuść w niej cukier, dodaj pozostałe składniki sosu.

  5. Zwinięte spring rollsy podawaj z sosem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

klagrz

brzmi smacznie!

loyanka

super przepis :)

Dominika

Konkurs Same Pyszności!

Spring rollsy

Agnieszka

i jeszcze raz ;-)

Spring rollsy

Agnieszka

Konkurs Same pyszności!

Agnieszka

Konkurs Same pyszności! Spring rollsy w moim wydaniu :-)

Spring rollsy
Trwa ładowanie...