ANIA STARMACH

Sycąca jajecznica na grzance

2Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Czarnuszka

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 2 kromki chleba razowego
  • 2 jajka ekologiczne "0"
  • 2 plastry łososia wędzonego
  • 1 łyżeczka masła do smażenia
  • 1 łyżeczka czarnuszki Purella
  • 2 szczypty soli himalajskiej Purella
  • świeżo mielony pieprz

Jak przygotować?

  1. Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Poziom wypieczenia wybierz wg uznania.

  2. Masło rozpuść na patelni, wbij jajka, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając.

  3. Do jajecznicy dodaj sól himalajską i pieprz.

  4. Na grzankach ułóż plastry łososia, a na nich ciepłą jajecznicę. Całość posyp czarnuszką.

Ania Starmach

Jajecznica z łososiem na kanapce to super propozycja podania tradycyjnego śniadania. Koniecznie z czarnuszką – pycha!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...