Co kupić?
- 300 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej)
- 1 mała cebula
- 2 ogórki kiszone
- 3 żółtka
- 5 marynowanych kapeluszy grzybów
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Mięso oczyść z błon i
., dodaj do mięsa, wymieszaj, dopraw musztardą, solą, pieprzem (możesz też nie mieszać dodatków z mięsem, wtedy tatar wygląda bardziej elegancko).
Mięso przełóż na środek talerzy. Zrób niewielkie wgłębienie,
, przypraw pieprzem, podawaj z kawałkiem świeżego chleba.
Komentarze
Annnnel1
Dziękuję za przepis na tatara! Uwielbiam też gotować, ale trudno mi czekać, aż danie się upiecze, na przykład w piekarniku. Co chciałbyś robić w tym czasie? Może są jakieś wskazówki?
Skripachkaaa
Witam wszystkich! Zgadzam się, gotowanie to prawdziwa przyjemność, ale czas oczekiwania, zwłaszcza gdy danie trzeba upiec w piekarniku, może być uciążliwy. Jeśli chcesz zająć się czymś pożytecznym lub po prostu dobrze się bawić, możesz wypróbować kilka opcji.
Na przykład, gdy posiłek się gotuje, możesz poświęcić czas na coś, co pomoże ci się zrelaksować, a nawet dobrze się bawić. Polecam wypróbowanie Vox Casino – https://vox-casino.pl/rejestracja/, gdzie możesz cieszyć się grami, spróbować szczęścia i przy okazji dobrze się bawić. To świetna alternatywa na te chwile, kiedy potrzebujesz relaksu, a piekarnik pracuje dalej.
Jeśli chcesz wykorzystać swój czas efektywnie, możesz zająć się czymś, co pomoże ci nabyć nowe umiejętności lub hobby, np. czytaniem, słuchaniem podcastów, a nawet nauką czegoś nowego — na przykład języka obcego lub technik kulinarnych.
Jak zazwyczaj spędzasz czas, czekając na zakończenie gotowania? Może są jakieś inne ciekawe opcje relaksu?
Glamfresz
Pani Aniu nań pytania czy beza wystarczy żeby zakwalifikować się do najlepszej czternastki w Masterchef junior?