ANIA STARMACH

Tatar wołowy

3Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Ania Starmach

Efektowna i smaczna przystawka pozwoli Ci zaskoczyć Twoich gości.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej)
  • 1 mała cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 żółtka
  • 5 marynowanych kapeluszy grzybów
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Mięso oczyść z błon i drobno posiekaj.

  2. Cebulę, grzybki, ogórki drobno posiekaj, dodaj do mięsa, wymieszaj, dopraw musztardą, solą, pieprzem (możesz też nie mieszać dodatków z mięsem, wtedy tatar wygląda bardziej elegancko).

  3. Mięso przełóż na środek talerzy. Zrób niewielkie wgłębienie, umieść tam żółtko, przypraw pieprzem, podawaj z kawałkiem świeżego chleba.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Glamfresz

Pani Aniu nań pytania czy beza wystarczy żeby zakwalifikować się do najlepszej czternastki w Masterchef junior?

Trwa ładowanie...