ANIA STARMACH

Kurczak z miodem i orzechami

4
Ilość osób
180 min
Czas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Ania Starmach

Połączenie słodkiej goryczki i delikatnego kurczaka.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 kg "pałek" z kurczaka
  • 60 g musztardy francuskiej
  • 100 ml miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • garść orzechów włoskich
  • świeży rozmaryn
  • szalotka
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Miód, musztardę, oliwę, posiekany czosnek, rozmaryn, sól, pieprz, sok z cytryny wymieszaj, polej nimi mięso kurczaka, odłóż na godzinę.

  2. Przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj orzechy, przekrojone szalotki.

  3. Piecz około 60-70 minut w temperaturze 190 stopni, jeśli skórka zbytnio się przypiecze, przykryj naczynie folią aluminiową.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

kessi8529

pyszny przepis, robilam dwa razy, za pierwszym razem mi nie do konca wyszlo (troche mi sie orzechy i dymka przypalily), ale juz za drugim wyszlo super

Ania Starmach

cieszę się, że smakowało! ;)))

Trwa ładowanie...