Co kupić?
- 400 g kurek
- 200 g Twojego ulubionego makaronu
- 50 g świeżo tartego parmezanu
- 200 ml śmietanki kremówki
- 1 łyżka podprażonych orzeszków pinii lub włoskich
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- świeży tymianek
- natka pietruszki lub szczypiorku
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Kurki umyj, osusz,
.Smaż przez 2–3 minuty.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Makaron podawaj z sosem kurkowym, podprażonymi orzechami i natką pietruszki lub szczypiorkiem. Całość posyp tartym parmezanem.
Komentarze
justinpoland
Ania, wyszło idealnie! dzięki za podpowiedź w jaki sposób dobrze oczyścić kurki. Buziaki!
Paulina
Bardzo prosty przepis, ale wyglądem i smakiem pozytywnie zaskoczył moich bliskich.. :)
Sylwia
Bardzo smaczny sposób na połączenie kurek i makaronu.
Beata
Mój pyszny dzisiejszy obiad. Mniam.:-)