ANIA STARMACH

Pomidory faszerowane

2Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Dbaj o siebie i spróbuj zdrowych, faszerowanych pomidorów :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 6 średnich pomidorów malinowych
  • 0.5 szklanki kuskusu
  • 1 garść suszonych pomidorów
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść czarnych oliwek
  • świeża bazylia
  • 120 ml soku Fortuna TRAWIENIE

Jak przygotować?

  1. Od pomidorów odkrój czubki.

  2. Małą łyżeczką/nożykiem wydrąż środek z pestkami.

  3. Sok pomidorowy podgrzej, zalej nim kuskus, przykryj na 2-3 minuty.

  4. Suszone pomidory, bazylię, oliwki, orzechy posiekaj, dodaj do kuskusu.

  5. Farszem wypełnij pomidory, możesz zjeść od razu, ale będą lepsze, jeśli włożysz je na 10-15 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...