Co kupić?
- 120 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 40 g mielonych migdałów
- 2 żółtka
- 1 łyżka śmietany 18%
- 50 g drobnego cukru do pieczenia
- Masa
- 4 duże jajka
- 150 g cukru
- 2 łyżki mąki pszennej
- sok wyciśnięty z 3 cytryn
- Dodatkowo
- płatki migdałowe do dekoracji
Jak przygotować?
Składniki na ciasto połącz,
, schładzaj w lodówce.Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy o wymiarach 25 cm,
.Piecz 30 minut w 180 stopniach.
.
Na podpieczony spód
i płatki migdałowe.Piecz około 20 – 30 minut, aż masa będzie ścięta.
Komentarze
Violetta
Zostało mi sporo masy jajecznej, jak mogę ją wykorzystać,nie robiąc jeszcze jednego mazurka?