Co kupić?
- 200 g ugotowanej ciecierzycy
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 300 g dyni hokkaido
- 300 g kiełbasy chorizo
- 600 ml passaty pomidorowej
- 300 ml bulionu warzywnego
- 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
- 4 ziemniaki ugotowane al dente
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- natka pietruszki
- szczypta ostrej i słodkiej papryki
- olej do smażenia
Jak przygotować?
Czosnek i cebule posiekaj, przysmaż na oleju.
Chorizo pokrój w plasterki, dynię w grubą kostkę.
Dodaj pokrojone chorizo, dynię, przyprawy, soczewicę, ciecierzycę, passatę oraz bulion (przepis znajdziesz tutaj), całość gotuj 20 minut.
Po tym czasie dodaj pomidorki, ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj kolejne 20 minut.
Podawaj z pietruszką i jogurtem.
Komentarze
Ulcia
I kolejny świetny przepis na pyszne danie dla całej rodziny :) Połączenie moich ulubionych składników – soczewicy i ciecierzycy. Koniecznie spróbujcie :)